Vi flyttar från lägenheten till nya huset

Vi i vår familj har tagit ställning för en sånt där “downshifting” vilket helt enkelt innebär att vi ställer lägre krav på oss själva. Vi vill leva ett liv där vi har tid för varandra. I det beslutet ingick att sälja lägenheten och skaffa ett hus på landet. Här berättar vi varför.

Lugnet är mer ekonomiskt

Vi flyttar från lägenheten till nya huset därför att det är mer ekonomiskt. Vi sparar mycket pengar på att lämna stadens stress och söka oss ut till landsbygden som vi gör nu. Det kanske inte passar alla men för oss är det perfekt att kunna jobba mindre och ha mer pengar kvar i plånboken efter att boendekostnaderna är betalda.

Livet på landet

Vi ser många fördelar som komma skall när vi flyttar från lägenheten till nya huset. Förutom att vi sparar pengar så uppskattar vi det lägre tempot och lugnet på landet. Det är bra för själen hos hela familjen. Barnen blir lugnare av närheten till skog och mark och vi vuxna stressar mindre nu när vi jobbar på distans hemifrån. Återigen, den här typen av livsstil passar inte alla men för oss innebär det en positiv nystart.

Genom den digitala utvecklingen är det möjligt att utföra avancerade arbeten vart man vill där det finns tillgång till wifi och datorer. Det är alltså fullt möjligt att bedriva högteknologiskt arbete från en liten timrad stuga i skogen om det finns WIFI. Detta ökar den personliga friheten. Man är inte hänvisad till stadens stress för att leva ett yrkesmässigt tillfredsställande liv. För oss har flytten inneburit en kreativ kick och inspirerat till många nya idéer.

Digitalt och jordnära

Nu när vi flyttar från lägenheten till nya huset kommer vi även att dra igång en del projekt inom självhushållning. Vi ska alltså sätta igång och odla för eget bruk, potatis till exempel. Vad mer; morötter, bär, kanske plantera några äppelträd. Detta kallar vi att “jorda” oss. Vi tror vi att det är viktigt att smutsa ner sig och gräva med händerna i jorden. Det är säkerligen bra för själen som motvikt till det digitala arbete vi ägnar oss åt.

Vi flyttar från lägenheten till nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *