Vi ska designa ett nytt hus

Visst är det spännande att själv få designa sitt hus! Vad ska man tänka på när man designar sitt egna hus? Det viktigaste är att börja med syftet med huset. Har ni tänkt bo i huset medan ni barn och sen kanske flytta därifrån? Ska huset fungera lika bra för 2 personer som 5 personer?

Hitta inspiration till ditt hus

Något som är bra när vi ska designa ett nytt hus är att titta på hur andra har planerat sina hus. Titta gärna på hemsidorna från olika husleverantörer. På hemsidorna finns planlösningar för många olika sorters hus. Kolla igenom olika planlösningar och fundera på vad just du tycker är bra eller dåligt med en viss lösning.

Anlita en arkitekt

Att anlita en arkitekt kan vara en god idé när vi ska designa ett nytt hus. Efter att själva funderat på vilka krav det är vi har på ett hus kan det vara väl investerade pengar att anlita en arkitekt. Då kan man få tips och lösningsförslag som man själv inte hade tänkt på samt att du kan få god hjälp med vad som är bästa placeringen av huset för just din tomt.

Just hur huset ska placeras på tomten kommer påverka om ni får kvällssol, vilken insyn som kommer finnas från eventuella grannar och hur ljuset kommer vara inne i ert hus. Därför är det en viktig del att tänka på i er planering. Besök gärna er tomt tillsammans med en arkitekt för få så bra förslag som möjligt för ert nya hus. Tänk på att själva ha pratat igenom vad ni vill innan ni träffar en arkitekt.

Kontakta snickare i god tid

När vi ska designa ett nytt hus så är det bra att tidigt ta kontakt med olika snickare och hantverkare. Att bygga ett nytt hus är en stor investering och då gäller det att få tag i bra hantverkare som kan utföra jobbet. Tänk på att be om referenser och att ta in offerter från flera snickare. Bästa tipsen är alltså att funderar på syftet med ert hus, kolla på många planlösningar för att hitta inspiration, anlita en arkitekt för hjälp med bra lösningar och ritningar samt kontakta hantverkare i god tid.

Vi ska designa ett nytt hus till familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *